Dit heb je nodig:

125 gram zelfrijzend bakmeel 

125 gram roomboter op kamertemperatuur

125 gram kristalsuiker

  1. 2 eetlepels melk op kamertemperatuur 

  2. 2 eieren op kamertemperatuur 


Voor de versiering:

Chocopasta

krakelingen

Amaretto koekjes

rode smarties

wit en zwart marsepein


Doe dit eerst;

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. 

Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Snij de boter in kleine blokjes. 

Beslag maken:

Doe de boter in een kom en voeg de suiker  beetje bij beetje toe. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. 

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. 

Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. 

Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. 

Smeer chocopasta op de bovenkant  van de cupcakes. Leg een klein amarettokoekje onder het midden van de cupcake op de chocopasta. Steek 2 krakelingen aan de bovenkant. Maak van wit en zwart marsepein een oogje met een pupil. Leg de oogjes boven het koekje; de neus. Tot slot leg je nog een rode smartie op het koekje en zo heb je een red nose reindeer om te smullen!

Veel plezier met het maken en natuurlijk het opeten!


Liefs Phyllis Tokkie uit Spanbroek