Cupcake met kersenjam


Nodig voor de cake:

200 gram bloem

1 eetlepel bakpoeder (27 gram)

220 gram suiker

paar korreltjes zout

1 ei

180 milliliter melk

60 milliliter zonnebloemolie

1 zakje vanilliepoeder


Verwarm de oven op 180 graden.

Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom.

Meng de suiker en het zout erdoor.

Mix in een andere kom het ei met de melk, de olie en de vanille.

Doe dit bij de bloem en mix op een lage stand alles tot een glad mengsel.

Tot slot mix je het beslag 10 seconden op de hoogste stand. .

Vul de cupcakevormpjes voor driekwart met het beslag.

Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten.


Nodig voor de vanille crème

250 gram zachte boter

60 gram poedersuiker

250 gram banketbakkersroom


Klop de zachte boter met de poedersuiker luchtig. Dit duurt wel 10 minuten.

Doe daarna beetje bij beetje de banketbakkersroom erbij. Blijf kloppen tot het allemaal goed gemengd is.


Nodig voor de versiering

1 pot kersenjam

50 gram hagelslag

12 verse kersen


Bestrijk de cupcakes met de jam. Schep (of spuit) een flinke dot vanille crème op de jam. Bestrooi de cupcakes met wat hagelslag. Doop een verse kers in de kersenjam en plak deze op de room.