Cupcake met kersenjam


Frambozencakejes met witte chocolade

Recept van Maartje van den Ende

 

Benodigdheden voor 12 stuks:

-100 gr witte chocolade

-200 gr witte basterdsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-225 gr zelfrijzend bakmeel

-200 gr boter

-2 eieren

-12 frambozen

 

Nodig voor de versiering:

125 g poedersuiker

200 gram zachte boter

12 frambozen

 

Zo maak je de cupcakes:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rasp de witte chocolade. Smelt de boter in de magnetron (of in een pan).

Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, witte chocolade en de vanillesuiker. 

Klop de eieren in een andere bak los en meng ze met de gesmolten boter.

Roer het eiermengsel snel met de andere ingrediënten tot een dik beslag.

Schep elk vormpje tot een kwart vol met beslag, en leg daarop steeds één framboos.

Schep nu de vormpjes tot driekwart vol met beslag. De frambozen zitten nu in de cupcakes!

Bak de cakejes in 25 minuten gaar en goudbruin.

 

Zo maak je de versiering:

Meng met een lepel de poedersuiker en de zachte boter tot een romig geheel.

Smeer op elk cakeje een laagje.

Druk dan op elk cupcakeje een framboos.