Marion
is geboren op 7 mei 1959 te Amsterdam als Marion Verkaik. Ze heeft een vijf jaar jongere zus: Averil. Als peuter kon Marion niet vaak genoeg worden voorgelezen. Ze vertelde de hele dag fantasieverhalen aan iedereen die het maar wilde (en niet wilde!) horen. Haar ouders waren dan ook blij dat ze op vierjarige leeftijd naar school mocht. Zodra er taal op het programma stond en er verhalen geschreven moesten worden, was Marion in haar element. `Eén kantje!` riep de meester nog, maar Marion kon niet eerder stoppen met haar verhaal voordat er minstens tien kantjes volgeschreven waren. Ook later op het VWO haalde ze vaak hoge cijfers voor haar zelfgeschreven verhalen.
In 1977 deed ze eindexamen waarna ze naar de Pedagogische Academie ging om voor 'juf' te studeren. Als leerkracht op een Amsterdamse Montessorischool kon ze de kinderen stimuleren om te (gaan) lezen. Natuurlijk las ze veel voor uit boeken van andere auteurs, maar het leukste vond ze toch wel het vertellen van verhalen uit haar hoofd die ze dan ter plekke verzon.
Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk. Vanaf die tijd gebruikt ze de achternaam Van de Coolwijk.
Haar toenmalige klas heeft er voor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Aan het eind van een dag begon Marion met een spannend verhaal en de klas luisterde ademloos. Natuurlijk ging de bel op het spannendste moment. Marion beloofde dat ze de volgende dag verder zou vertellen. Alleen... de dag erna wist ze niet meer goed waar het verhaal over ging en begon ze met een nieuw verhaal.De klas was al die onafgemaakte verhalen al snel beu, en kwam met een oplossing. Marion moest de verhalen maar eens opschrijven, voordat ze ze ging vertellen. En zo ontstonden er vele zelfgemaakte boekjes die in de klas stukgelezen werden. Op aanraden van haar leerlingen, stuurde ze een van die verhalen op naar een aantal kinderboekuitgeverijen. En het was meteen raak!
Lees verder op haar site Marion van de Coolwijk
 

Marion van de Coolwijk

Verjaardag: 7 mei


Favoriete boeken:
Levende bezems van Lisa Tetzner,
Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman  De brief voor de koning van Tonke Dragt.

Favoriete eten:
Witlof met ham en kaas


Favoriete citaat:
Je mag zijn wie je bent!


Mail je vraag naar Marion: Klik hier